Van de een op de andere dag is het leven zoals we het kennen veranderd. We hebben nu een “voor de Corona” en “tijdens de Corona”. Daar komt uiteindelijk ook een “na de Corona” bij. Maar op dit moment is alles anders dan het ooit was. En de kans is groot dat we aan een ‘nieuw normaal’ zullen moeten gaan wennen.

Misschien maak je van dichtbij mee dat mensen ziek zijn en zelfs overlijden. Misschien werk je in een vitaal beroep en maak je in de frontlinie mee wat Corona inhoudt. Of ben je leraar en mis je ‘je kinderen’ vreselijk.

Nu de meeste van ons thuiszitten in verband met Corona worden we gedwongen onze manieren van samenwerken onder de loep te nemen. Samenwerken in professionele zin is veranderd door het thuiswerken. We vergaderen op afstand en live-afspraken kunnen we niet meer maken. Maar ook samenwerken in de privésfeer. Ineens zit je de hele dag met je partner en misschien ook kinderen in een huis. Of misschien ben je single en zit je van de een op de andere dag helemaal alleen thuis.

Hoe dan ook we zijn allemaal uit ons doen. Ons sociale leven ligt stil, we moeten ons ineens aan de 1,5 meter regel houden, kunnen niet zomaar een supermarkt in. Alles is anders dan we gewend zijn.

Veel mensen werken nu vanuit huis met (kleine) kinderen thuis. En de kinderen hebben veel schoolwerk waar ze ondersteuning bij nodig hebben. Hoe hou je alle ballen tegelijk in de lucht? En hoe doe je dat zonder compleet gestrest te raken?

En dan zijn er ook mensen zonder gezin of partner die van het een op het andere moment ineens echt alleen thuis zijn, zonder afleiding van een gezin of partner. Hoe doe je dat? De drukte van een gezin betekent ook afleiding van alle gedoe om ons heen. In een gezin word je gedwongen structuur te hebben. Bij singles is de eenzaamheid, ook zeker onder jonge mensen die gewend zijn een (druk) sociaal leven te hebben, iets wat niet onderschat moet worden.

En toch brengt Corona ook positieve zaken met zich mee. De natuur profiteert enorm. De toppen van de Himalaya waren afgelopen week voor het eerst sinds jaren te zien, omdat er zo weinig smog is. Er is nu een generatie die dit voor het eerst van hun leven gezien hebben. We worden allemaal gedwongen te vertragen en creatieve oplossingen te vinden. En de manier waarop vele van ons voor elkaar klaarstaan is een mooi bijverschijnsel.

En ik ben me ook maar weer eens zo bewust van het feit dat ik aan de ‘goede kant’ van de wereld geboren ben. Wij zitten deze crisis uit, met zieken en wellicht zelfs overleden dierbaren, met echt wel wat onzekerheden voor wat de toekomst gaat brengen, maar wij hebben een degelijk dak boven ons hoofd, voldoende eten in de huis en een warm bed waar we s ’avonds in stappen.

We worden wel degelijk uit onze comfortzone gehaald en dat is bij coaching nu juist goed voor je ontwikkeling!

Tijdelijke aanbod i.v.m. coronacrisis

Mocht je behoefte hebben aan een sparringpartner, aan hulp (op welk gebied dan ook!) dan kan ik je online coachen. En omdat we ons nu in onzekere tijden bevinden bied ik, zolang alle beperkende maatregelen gelden, online personal coaching aan voor een 50% gereduceerd tarief per sessie. 

Tarieven

Tarief voor een online sessie nu tijdelijk: 40 euro incl. btw per 60 minuten.
Tarief voor een online sessie nu tijdelijk: 10 euro incl. btw per 15 minuten.